Search found 3 matches

by DosMan
Fri Jul 23, 2021 11:01 am
Forum: General Discussion
Topic: Inconsistent voltage readings from RoboClaw Solo 300
Replies: 1
Views: 1567

Inconsistent voltage readings from RoboClaw Solo 300

I have a microcontroller running a RoboClaw Solo 300, and it regularly reads the battery voltage. With the USB plugged in and Motion Studio connected, both my MCU and Motion Studio are getting a reading of 26.5V when 30.00V is applied. This is surprisingly inaccurate, but I found the error is fully ...
by DosMan
Tue Jul 13, 2021 1:00 pm
Forum: General Discussion
Topic: RoboClaw Solo 300: issue with RS-485 control on S3
Replies: 2
Views: 1485

Re: RoboClaw Solo 300: issue with RS-485 control on S3

You don't need RS-485 to test this. With any serial source, just connect a scope or logic analyzer probe to S3 (direction) and to S2 (TX data). Trigger on falling S3. Send a command that requires a response, and If data is still being sent on S2 after S3 fell, it failed. (This is not really an RS-48...
by DosMan
Wed Jul 07, 2021 2:56 pm
Forum: General Discussion
Topic: RoboClaw Solo 300: issue with RS-485 control on S3
Replies: 2
Views: 1485

RoboClaw Solo 300: issue with RS-485 control on S3

Using Motion Studio I have set the S3 output on my RoboClaw Solo 300 to RS-485 direction. This sort of works, with S3 going high just as the RoboClaw begins to transmit a response. However, at 460800 baud, it goes low again before all the data is sent, typically losing the last three bytes. On a sim...